[ΑΝΟΙΧΤΗ] ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ: 2η Προκήρυξη για την υλοποίηση Ιδιωτικών Επενδύσεων στο πλαίσιο του των Μέτρων 311, 312, 313 του Άξονα 3 του ΠΑΑ (ΟΠΑΑΧ)

Υπεγράφη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών, η 2η Προκήρυξη για την υλοποίηση Ιδιωτικών Επενδύσεων στο πλαίσιο των Μέτρων 311, 312 και 313 του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού 65.000.000 € Δημόσιας Δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή).

Στόχος των Μέτρων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στις περιοχές παρέμβασης του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του ΠΑΑ. Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 35% έως 60% και οι υποβολές προτάσεων πραγματοποιούνται έως τις 24 Απριλίου 2013.
Α) Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» (Μέτρο 311) 

Δικαιούχοι: Επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Νέοι Γεωργοί

Δράσεις: Ενδεικτικά, οι επενδυτικές δαπάνες αφορούν σε Ίδρυση, επέκταση ή εκσυγχρονισμό υποδομών διανυκτέρευσης χώρων εστίασης και αναψυχής, επισκέψιμων αγροκτημάτων, παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον τουρισμό της υπαίθρου, μονάδων οικοτεχνίας, βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ή παραγωγής ειδών διατροφής (μετά την πρώτη μεταποίηση) δραστηριότητες βελτίωσης της υποδομής των επιχειρήσεων για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς κάλυψη ιδίων αναγκών.

Όσον αφορά στις υποδομές διανυκτέρευσης (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί) το συνολικό κόστος ανά επένδυση θα ανέρχεται μέχρι 600.000 € (πλέον ΦΠΑ) και με δυναμικότητα έως 40 κλίνες. Το συνολικό κόστος ανά επένδυση για τις υπόλοιπες δράσεις του μέτρου (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων) θα ανέρχεται μέχρι 300.000 € (πλέον ΦΠΑ).

Β) Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (Μέτρο 312). 

Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Δράσεις: Ενδεικτικά, οι επενδυτικές δαπάνες αφορούν σε ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό: βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους, δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

Το συνολικό κόστος των προαναφερόμενων επενδύσεων ανέρχεται έως 300.000 €, ενώ για όσες υπάγονται στην κατηγορία «Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας», το επιλέξιμο κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 €, εφόσον στο επενδυτικό σχέδιο δεν προβλέπονται δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμού ή την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.

Γ) Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» (Μέτρο 313) 

Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Δράσεις: Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός : τουριστικών καταλυμάτων (μόνο στις περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κ. Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας - Θράκης) χώρων εστίασης και αναψυχής, ταξιδιωτικών πρακτορείων εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων υπηρεσίες ενοικίασης ειδών αναψυχής και αθλητισμού παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον τουρισμό της υπαίθρο

 Το συνολικό κόστος των προαναφερόμενων επενδύσεων ανέρχεται έως 600.000 €.

DOWNLOADS
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ τα αρχεία του προγράμματος από εδώ:

Πρόσκληση Μέτρου 311
Πρόσκληση Μέτρου 312
Πρόσκληση Μέτρου 313

11 σχόλια:

 1. Καλησπέρα φίλε μου,
  πολύ χρήσιμο το blog σου
  και μπράβο για την καλή δουλειά
  που έχεις κάνει!
  ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποια επιδότηση
  αυτόν τον καιρό για έναρξη επιχήρησης
  για καφετέρια συγκεκριμένα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα, βρήκα το blog σου τυχαία ψάχνοντας στο google απαντήσεις σε διάφορα! Πραγματικά συγχαρητήρια για την βοήθεια και την ενημέρωση που δίνεις σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη! Θα μ ενδιέφερε να δημιουργήσω μια εξαγωγική εταιρία τροφίμων που φτιάχνω μόνη μου, αλλά δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσα να ξεκινήσω. Εννοώ τι προγράμματα τρέχουν αλλά και πως οργανώνεται η διαδικασία! Είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμα! Έτσι κάθε πληροφορία θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη για μένα! Σ ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11:23 π.μ.

  γεια σας ηθελα να σας κανω μια ερωτηση για το πως πρεπει να ξεκινησω να φτιαξω τρεια σπιτια για να τα νοικιαζω σε τουρισμο;μενω στην κρητη ειδη υπαρχουν δυο ετοιμα σπιτια αλα δεν εχουν ολοκληρωθει οι εργασιες και θα ηθελανα ξερω αν μπορω να μπω σε καποιο προγραμμα να τα τελειωσω και να αρχισω σιγα σιγα να τα δουλευω.πως λοιπον ξεκιναμε πως τα οργανωνουμε τι χαρτια κ.τ.λ χρειαζονται,η περιοχη ειναι τουριστικη.σας ευχαριστω πολυ η συμβουλη σας θα ειναι χρησιμη αν βεβαια εθεσα το ερωτημα μου σωστα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7:51 μ.μ.

  Καλησπέρα, έχεις υπόψη σου για κάποιο πρόγραμμα επιχορηγήσεις για νέα επιχείρηση? Χώρος εστίασης θα είναι, γυναίκα ιδιοκτητης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος10:26 μ.μ.

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
  ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για πληροφορίες επιδοτήσεων ΕΣΠΑ,Leader,Αναπτυξιακό Νόμο και άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα επικοινωνήστε μαζί μας στο :
  210 7247584 ή επισκεφτείτε το site μας : www.almaandpartners.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα σας!Η μητέρα μου έχει ένα μικρό ξενοδοχείο 14 δωματίων στην Κέρκυρα,το ξενοδοχείο λειτουργεί πάνω απο 30 χρόνια.Θα ήθελα να το αναλάβω εγώ..θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμας στήριξης νέων επιχειρηματιών σε υφιστάμενες επιχειρήσεις...το πρόβλημα είναι οτι το ξενοδοχείο χρειάζεται ανακαίνηση , τουλάχιστον 30000 ευρώ...αλλά εγώ δεν διαθέτω παρά 5000...υπάρχει λύση???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλησπέρα σας!Η μητέρα μου έχει ένα μικρό ξενοδοχείο 14 δωματίων στην Κέρκυρα,το ξενοδοχείο λειτουργεί πάνω απο 30 χρόνια.Θα ήθελα να το αναλλάβω εγώ..θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμας στήριξης νέων επιχειρηματιών σε υφιστάμενες επιχειρήσεις...το πρόβλημα είναι οτι το ξενοδοχείο χρειάζεται ανακαίνηση , τουλάχιστον 30000 ευρώ...αλλά εγώ δεν διαθέτω παρά 5000...υπάρχει λύση???
  ΑπάντησηΔιαγραφή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλησπέρα moss!θέλω να ασχοληθω με δασικά προϊόντα (εμπόριο ξυλείας) τι δικαιούνται σε επιδοτήσεις οι νέοι επαγγελματίες σε αυτό το τομέα,και ενα ακόμη ερώτημα στις επιδοτήσεις που δίνονται για οχήματά-μηχανηματα πρεπει να είναι καινούργια η μεταχειρισμένα ?ευχάριστω εκ το προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ILF consulting Φοροτεχνικές, οικονομοτεχνικές και υπηρεσίες επιδοτήσεων ΕΣΠΑ, ESPA, Αναπτυξιακού νόμου, leader, αγροτικής ανάπτυξης , ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για ιδιώτες , επιχειρήσεις, δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς www.ilfconsult.com 2106926590

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλησπέρα, Αγαπητέ πελάτη,
  Χρειάζεστε μια επείγουσα πίστωση;
  Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας.
  Σας ευχαριστούμε για την επιλογή μας.

  https://www.facebook.com/fastloan13/

  E-mail: info@areas-bnk.com

  http://www.areas-bnk.com/devenez-client/

  ΑπάντησηΔιαγραφή