[ΕΚΛΕΙΣΕ] Τρία Νέα Προγράμματα για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα (UPDATED)

Οι «Πράσινες Υποδομές», η «Πράσινη Επιχείρηση» και η «Μετεγκατάσταση» είναι τα νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, τα οποία και επιδοτούνται σε ποσοστό από 30% έως 60% ανά περιοχή. Οι δράσεις αφορούν τις πολύ μικρές, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και ως ημερομηνία έναρξη υποβολής προτάσεων ορίστηκε η 20ή Ιουλίου...

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα «Πράσινες Υποδομές» αναφέρεται στην δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων, σε δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, όπως η διαχείριση ή αξιοποίηση αποβλήτων, η ανάκτηση υλικών, η ανακύκλωση, η απορρύπανση κ.λ.π. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ, η δημόσια δαπάνη 30 εκατ. ευρώ και ο προϋπολογισμός ανά έργο κυμαίνεται από 300 χιλ. έως 3 εκατ.

Το πρόγραμμα «Πράσινη Επιχείρηση» ενισχύει επιχειρήσεις για δράσεις μείωσης του «περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος» και περιλαμβάνει δράσεις διαχείρισης, ανακύκλωσης, διάθεσης αποβλήτων, ανάκτησης ή εξοικονόμησης ενέργειας και υδάτινων πόρων, ενσωμάτωσης προτύπων κλπ. Και σε αυτό το πρόγραμμα ο προϋπολογισμός είναι 60 εκατ., η δημόσια δαπάνη 30 εκατ., ενώ ο προϋπολογισμός ανά έργο είναι 30 έως 200 χιλιάδες ευρώ, με τα ποσοστά να κυμαίνονται ανάλογα με την περιοχή από 30 έως 60%.

Το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» αφορά στην μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ ή ΒΙΟΠΑ, έχει δε συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ και δημόσια δαπάνη 8 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός ανά έργο κυμαίνεται από 30 έως 300 χιλιάδες ευρώ. Το γενικό ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται στο 50% ενώ για μικρά νησιά, πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές φτάνει το 60%.

Προϋπόθεση για το πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να έχει 3 χρόνια λειτουργίας και 3 δημοσιευμένους ισολογισμούς, να δραστηριοποιείται στη μεταποίηση και να μετεγκαθίσταται σε οργανωμένες οριοθετημένες και θεσμοθετημένες περιοχές.

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού για την περίπτωση που εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.

UPDATE: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων : 06/10/2009.

Πρώτος Γύρος Αξιολόγησης : 23/11/2009 έως και 22/01/2010.

Αρχεία
  1. Πρόγραμμα: «Πράσινες Υποδομές 2009» - Οδηγός (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 585.07 KB)
  2. Πρόγραμμα: «Μετεγκατάσταση 2009» - Οδηγός (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 796.79 KB)
  3. Παρουσίαση των Προγραμμάτων για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη (Αρχείο: PowerPoint, Μέγεθος: 1.61 MB)
  4. Πρόγραμμα: «Πράσινη Επιχείρηση 2009» - Οδηγός (Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 901.69 KB)


Εναλλακτικά από εδώ:

«Μετεγκατάσταση 2009»
«Πράσινες Υποδομές 2009»
«Πράσινη Επιχείρηση 2009»

2 σχόλια:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6:10 π.μ.

    «Ο Μπέντζαμιν Μπριέλ Λι ήταν πολύ επαγγελματίας ανά πάσα στιγμή, με ενημέρωσε για όλα όσα συνέβαιναν. Αυτή ήταν η πρώτη μου αγορά σπιτιού, δεν ήξερα πολλά για τη διαδικασία δανεισμού, το έκανε πολύ εύκολο να καταλάβω τα πράγματα για τα οποία είχα ερωτήσεις. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του. "
    Είναι υπεύθυνος δανείου που συνεργάζεται με μια ομάδα επενδυτών που είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε έργο ή να σας δανείσουν οποιοδήποτε ποσό με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επικοινωνήστε με τον Benjamin Briel Lee E-Mail: lfdsloans@outlook.com Αριθμός Whats-App: + 1-989 -394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή