To Business Plan για τουριστική επιχείρηση

Παράδειγμα Business Plan για τουριστική επιχείρηση.
Στο προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε τι είναι το Business Plan και τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η σύνταξη του. Τώρα θα εξετάσουμε τι περιλαμβάνει συνήθως ένα business plan για συγκεκριμένες περιπτώσεις υποθετικών επιχειρήσεων.

Παράδειγμα Α: Υφιστάμενη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο τουριστικών ειδών σε νησί της Δωδεκανήσου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα περιλαμβάνει 7 κύριες ενότητες, οι οποίες θα είναι οι εξής:

1) Καταγραφή των πληροφοριακών στοιχείων της επιχείρησης.


Περιλαμβάνει εκτός των άλλων, και σημαντικά στοιχεία της επιχείρησης, όπως τον σκοπό της, τις δραστηριότητές της, την ιστορική της εξέλιξη, το πραγματικό μέγεθος της, και ανάλυση των δυνατοτήτων του επιχειρηματία ή των εταίρων. Ειδικότερα για το τελευταίο, αναλύεται και τεκμηριώνεται η δυνατότητα διάθεσης των απαιτουμένων ιδίων κεφαλαίων στο προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο και το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης σε συσχετισμό με τα επίσημα οικονομικά τους στοιχεία (ή την οικονομική επιφάνεια των μετόχων /εταίρων τους εφόσον υπάρχει απόφαση για εισφορά νέων κεφαλαίων). Όλα αυτά σε συσχετισμό με τα παραχωρημένα επίσημα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

2) Ανάλυση και διάγνωση της παρούσας κατάστασης της επιχείρησης.


Παρατίθενται συνοπτικά στοιχεία που περιγράφουν το προφίλ της επιχείρησης, με σαφή αναφορά στο χρόνο έναρξης της λειτουργίας της και στην τεκμηρίωση του χρόνου προηγούμενης δραστηριότητας στο αντικείμενο της πιθανής νέας επένδυσης.
Καταγράφονται στοιχεία όπως τα φυσικά καταστήματα, ο εξοπλισμός, τα συστήματα μηχανογράφησης, τα μεταφορικά μέσα, τα διαθέσιμα προϊόντα (κατάστημα και αποθήκη). Αναλύεται η οργανωτική και διοικητική δομή της επιχείρησης, με σαφή περιγραφή του ανθρώπινου δυναμικού ανά τομέα και δραστηριότητα, με βάση το εκάστοτε οργανόγραμμα. Τέλος, καταγράφονται όλα τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της επιχείρησης της τελευταίας τριετίας, μαζί με ανάλυση ανά κατηγορία προϊόντων.

3) Ανάλυση του κλάδου της δραστηριότητας της επιχείρησης και του ανταγωνισμού.


Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ενότητες ενός business plan. Εδώ αναλύεται η πελατειακή αγορά την οποία στοχεύει η επιχείρηση, η τοπική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται, και σε τι επίπεδα κινείται ο ανταγωνισμός.
• Αναλύεται η αγορά των πελατών. Οι τουρίστες που επισκέπτονται το συγκεκριμένο νησί διαφοροποιούνται ως προς την χώρα από όπου προέρχονται, τις ημέρες που μένουν στο νησί, την κατηγορία ξενοδοχείου που μένουν, τα είδη προϊόντων τα οποία ψωνίζουν, κλπ. Η ανάλυση αυτών των χαρακτηριστικών θα χρησιμοποιηθούν επίσης στην εκτίμηση και την κατανομή των εσόδων ανά κατηγορία.
• Καταγράφεται η διάρθρωση του κλάδου (υφιστάμενες επιχειρήσεις, το μέγεθός τους, τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων του κλάδου, η γεωγραφική κατανομή, το τεχνολογικό επίπεδο).
• Καταγράφονται οι κύριες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και παρουσιάζονται σε συγκρίσεις με την εξεταζόμενη επιχείρηση.
• Καταγράφονται οι τιμές των προϊόντων του ανταγωνισμού σε επίπεδο τοπικής αγοράς αλλά και στις χώρες προέλευσης των πελατών.
• Παρουσιάζονται προβλέψεις μελλοντικών επενδύσεων στην εν λόγω αγορά, και οι προοπτικές ανάπτυξής της.
• Προσδιορίζονται οι προοπτικές της επιχείρησης για καθιέρωση στην τοπική αγορά και το μερίδιο της στην αγορά αυτή.
Λόγω της φύσης της συγκεκριμένης επιχείρησης, πρέπει να μελετηθεί πως επηρεάζεται από τον τοπικό, τον εθνικό και τον παγκόσμιο παράγοντα. Η μελέτη της αγοράς πρέπει να γίνει καταρχάς µε την ανάλυση των παγκόσμιων τουριστικών ροών ώστε να προβλεφτεί πως θα εξελιχθεί η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Μια τελική αξιόπιστη εκτίμηση της ροής τουριστών στο συγκεκριμένο νησί είναι το ζητούμενο, μιας και θα χρησιμοποιηθούν για την εκτίμηση των πιθανών εσόδων.

4) Προσδιορισμός των αδύνατων σημείων. Ανταγωνιστική θέση και αιτολόγηση της στρατηγικής της επιχείρησης.


Γίνεται ειδική επισήμανση των σημείων της επιχείρησης, όπου τυχόν υφίστανται ή επιδιώκεται να προληφθούν, αδυναμίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό (διεθνή και εγχώριο) και οι οποίες επιδιώκεται να αντιμετωπισθούν με το υποβαλλόμενο επιχειρηματικό σχέδιο.
Προσδιορίζεται η στρατηγική της επιχείρησης για τον τεχνολογικό, διοικητικό, οργανωτικό και επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη αυτής.
Περιγράφονται οι στόχοι της μέσω του επιχειρηματικού σχεδίου, σε τομείς όπως εφοδιασμός, διαχείριση αποθεμάτων, προώθηση προϊόντων, ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών, πρόσληψη και κατάρτιση νέου ανθρώπινου δυναμικού, κ.ά.

5) Ανάλυση επένδυσης.


Σε αυτήν την ενότητα γίνεται παρουσίαση (αν υπάρχει) της ενδεχόμενης μελλοντικής επέκτασης της επιχείρησης σε προϊόντα ή δραστηριότητες, και η τεκμηρίωσή της με τεχνικά στοιχεία. Εδώ απαντώνται ερωτήματα όπως:
• Ποια η σκοπιμότητα της επένδυσης;
• Πως θα επεκταθεί; Σε ποια προϊόντα ή/ και σε ποιες δραστηριότητες;
• Ποιες οι ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας;
• Απαιτούνται αλλαγές στο φυσικό κατάστημα; Πως θα διαμορφωθεί;
• Χρειάζεται νέος εξοπλησμός;
• Ποιες είναι οι απαιτούμενες δαπάνες;
• Υπάρχουν απρόβλεπτα κόστη;
• Πως θα χρηματοδοτηθεί η επένδυση; Αρκούν τα διαθέσιμα κεφάλαια; Απαιτείται εξεύρεση εξωτερικής χρηματοδότησης;
• Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου , και ποιο της εξόφλησης και απόσβεσης των δαπανών;

6) Προοπτικές βιωσιμότητας και κερδοφορίας. Προβλεπόμενα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης για την επόμενη τριετία.
Εδώ παρατίθενται οι προβλέψεις βιωσιμότητας (λογαριασμός εκμετάλλευσης και ροές κεφαλαίων), για τα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας της μονάδας μετά την σύσταση του σχεδίου. Εξετάζεται η συνολική βιωσιμότητα για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας που προκύπτει, αν προγραμματίζεται, και μετά την πραγματοποίηση και της νέας επένδυσης. Σε αυτήν την περίπτωση διαχωρίζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα της νέας επένδυσης και υπολογίζεται ο εσωτερικός συντελεστής απόδοσης (IRR) του επενδυτικού σχεδίου επί του συνόλου των επενδυόμενων κεφαλαίων.
Στη συνέχεια υπολογίζονται οι ταμειακές ροές (θετικές ή αρνητικές) που δημιουργούνται στην επιχείρηση.
Σε όλες τις περιπτώσεις αναφέρονται αναλυτικά και τεκμηριώνονται οι παραδοχές στις οποίες βασίζονται οι παραπάνω προβλέψεις και υπολογισμοί.

7) Δυνατότητες Χρηματοδότησης

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται αναλυτικά οι δυνατότητες που έχει η επιχείρηση να λάβει εξωτερική χρηματοδότηση και παρατίθενται αναλυτικά οι πιθανοί φορείς χρηματοδότησης.

Συνοψίζοντας λοιπόν, με βάση τα στοιχεία αυτά το επιχειρηματικό σχέδιο μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως
• ποια είναι η απόδοση της επιχείρησης σε 3-5 χρόνια και να συγκριθεί µε εναλλακτικές επενδύσεις.
• αν χρειάζεται να αναπροσαρμοσθεί το μέγεθος της επιχείρησης ώστε να υπάρχει πιο γρήγορη ή μεγαλύτερη απόδοση
• αν και πότε τα έσοδα θα υπερβούν τα λειτουργικά έξοδα.
• σε πόσα χρόνια αναμένεται να αποσβεστεί η επένδυση,
• αν χρειάζεται να αναπροσαρμόσει τις αρχικές υποθέσεις για τον τύπο τουρίστα που απευθύνεται, τα προϊόντα τα οποία προσφέρει, κ.ά
•που και πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί

Τέλος ένα επιχειρηματικό σχέδιο, έστω και της κατηγορίας που αναφέρθηκε, μπορεί να προσφέρει εναλλακτικά σενάρια, ώστε να μελετηθούν τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που κάποιες μεταβλητές εξελιχθούν µε χειρότερο ή καλύτερο τρόπο από ότι η μέση παραδοχή.

Πόσο κοστίζει ένα business plan;

Το ερώτημα που καλείται το επιχειρηματικό σχέδιο να απαντήσει θα προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος και την μεθοδολογία. Η δημιουργία ενός σχεδίου που εξετάζει την παρουσία µια επιχείρησης σε τοπικό επίπεδο όπου πολλές από τις παραμέτρους της ανάλυσης θεωρούνται ως δεδομένες, και η πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες αυτές είναι εφικτή, έχει μικρό κόστος. Αν απαιτούνται περεταίρω μελέτες, το κόστος αυξάνεται αναλογικά.

Στο επόμενο άρθρο, θα παρουσιαστεί παράδειγμα business plan για μια νέα, μη υφιστάμενη επιχείρηση.



* Το παρόν άρθρο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και η αναδημοσίευσή του στο e-pidotiseis.blogspot.com γίνεται με άδεια του συντάκτη. Απαγορεύεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση του χωρίς την άδεια του συντάκτη.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2:41 μ.μ.

    Καλησπέρα, δηλαδή για τις επιδοτήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων πχ πρέπει πρώτα να στήσεις όλη την επιχείρηση και μετά ενώ είναι ανοιχτή και δουλεύει να πας να κάνεις αίτιση για επιδότηση; Ευχαριστώ, Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην εμπιστεύεστε κανένα. Ο Ανδριανός Δημόπουλος είναι απατεώνας. Με ξεγελάσε. Πήρε πάνω από 1300 ευρώ για τις διαδικασίες του δανείου και εννοείται ήταν όλα ψέματα. Μακριά από Ανδριανός Δημόπουλος. είναι απατεώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτρέψτε μου να σας συστήσω στις υπηρεσίες χρηματοδότησης LE-MERIDIAN. Είμαστε άμεσα σε καθαρή χρηματοδότηση δανείων και έργων από άποψη επενδύσεων. Παρέχουμε λύσεις χρηματοδότησης σε ιδιώτες / εταιρείες που επιδιώκουν πρόσβαση σε κεφάλαια στις κεφαλαιαγορές, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ακίνητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φαρμακευτικά προϊόντα, υγειονομική περίθαλψη, μεταφορές, κατασκευές, ξενοδοχεία κλπ. Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε έως και 900.000.000.000 δολάρια Εννέα εκατό εκατομμύρια δολάρια) σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου, εφόσον η απόδοση της επένδυσής μας 1,9% μπορεί να διασφαλιστεί στα έργα.
    Le-Meridian Χρηματοδοτική Υπηρεσία. Email Επικοινωνήστε με το info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκής εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
    Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap.

    Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

    Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

    Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία.

    ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια
    √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες.
    √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας
    √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις
    √100% έγκριση δανείου
    ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

    Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σε όλους, είμαι η Mariam μια ανύπαντρη μητέρα από την πόλη του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειό μου από τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου όταν μας έδιωξαν από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσα πληρώνω περισσότερο τους λογαριασμούς μου. , αφού με έκλεψαν διάφορες διαδικτυακές εταιρείες και μου αρνήθηκαν δάνειο από την τράπεζά μου και άλλες πιστωτικές ενώσεις που επισκέφτηκα. Τα παιδιά μου τα πρόσεχε ο οικοδεσπότης, ήμουν μόνος στο δρόμο. Ώσπου μια μέρα είδα έναν παλιό συνάδελφο που με σύστησε στα Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Στην αρχή της είπα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να πάρω το ρίσκο να δανειστώ άλλο δάνειο στο Διαδίκτυο, αλλά με διαβεβαίωσε ότι είχε λάβει το δάνειό της για αυτούς. Με δεύτερη σκέψη, έκανα λόγω της εργασίας μου, έκανα ένα τεστ και έκανα αίτηση για το δάνειο, για καλή μου τύχη, έλαβα ένα δάνειο 50.000,00 $ από το (loancreditinstitutions00@gmail.com). Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναλάβω το ρίσκο και να κάνω αίτηση για το δάνειο. Μου επέστρεψαν τα παιδιά μου και τώρα έχω σπίτι και επιχείρηση. Όλες μου οι ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανεισμού που έδωσαν νόημα στη ζωή μου όταν έχασα κάθε ελπίδα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12:39 μ.μ.

    Καλημέρα σε όλους, Το όνομά μου είναι Akuzuk, είμαι πολίτης της Λετονίας. ζω στην Ιορδανία. Θέλω να συστήσω σε όποιον χρειάζεται δάνειο να επικοινωνήσει με τα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου που μου έδωσαν δάνειο 305.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου είναι μια νόμιμη χρηματοοικονομική εταιρεία πιστοποιημένη από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Προσφέρουν όλα τα είδη δανείων, π.χ. προσωπικό δάνειο, ενοποιημένο δάνειο, επενδυτικό δάνειο, δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων, δάνειο κολάζ και δάνειο υγείας. Email επικοινωνίας: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή